Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené fazole na pivě

Národní nápoj v oroseném půllitru i na talíři...

Vydání: 2012/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do 30 minut
PT40M
Pečení 0:40

Ingredience

    • 200 g sušené slaniny, na nudličky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 cibule, nakrájené nahrubo
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 4x 400g plechovka bílých menších fazolí, scezených a propláchnutých
    • 375 ml tmavého piva (např. tmavé Krušovice či Xantho ze Žatce)
    • 3 lžíce jablečného octa
    • 1,5 lžíce melasy
    • 4 lžíce hustého rajského protlaku
    • 2 lžíce dijonské hořčice
    • 1,5 lžičky mletého chilli
    • 1 lžička hrubé soli
    • 1 lžička mletého pepře
    • chleba k podávání

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 200 °C. V kastrolu nebo v pánvi s ohnivzdornou rukojetí opékejte na středním plameni slaninu. Vyjměte děrovanou sběračkou a dejte okapat na papírové utěrky. Do nádoby přidejte olej, cibuli a opékejte za stálého míchání 8 minut dorůžova. Přidejte česnek a míchejte další minutu. Přidejte fazole, pivo, ocet, melasu, protlak, hořčici, chilli, sůl a pepř, promíchejte, vmíchejte slaninu a přiveďte k varu. Přendejte do trouby a pečte do zhoustnutí zhruba 30–40 minut. Podávejte s chlebem.
 

Párujte s pivem…

KOUŘOVÝ HARRACH
Speciál z pivovaru Harrach krásně voní kouřem a jeho výrazná chuťová stopa si poradí třeba i s pálivějším jídlem, jako jsou právě ostré fazole se slaninou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hotdogy s pivní cibulkou

Zapečené vepřové na pivě s toustíky

Vepřová žebírka glazovaná pivem

Pivní polévka s čedarem

Čokoládová bábovka s pivem

Pivní delikatesy

Zamilujte si luštěniny

Přidat komentář