Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Věnec z bonbonů

Na výrobu věnce si kupte hezky barevné bonbony. Pokud nebudou zabalené do průhledného celofánu, budete je muset nejdřív vybalit a pak do celofánu znovu zabalit, aby krása bonbonů vynikla. Pomáhat vám při tom mohou i děti.
Vydání: 2012/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: na 1 věnec
Doba přípravy: Do hodiny
P

Ingredience

    • 5 sáčků hezkých bonbonů (my jsme koupili smetanovojahodové bonbony)
    • celofán, viz Něco navíc (nemusí být)
    • mašle
    • slaměný nebo polystyrenový věnec o průměru cca 30 cm (koupíte v květinářství či zahradnictví)

Příprava jídla

1 Pokud máte pěkně vybarvené bonbony v nevhodných (potištěných) obalech, vybalte je a zabalte do celofánu nastříhaného na příslušně velké obdélníky.

2 Pak bonbony pomocí tavné lepicí pistole (viz Něco navíc) lepte na podkladový věnec a potom v další vrstvě jeden na druhý. Nechte zaschnout, převažte mašlí a zavěste.



NĚCO NAVÍC
Celofán koupíte v papírnictví, v květinářství či zahradnictví, kde slouží k balení kytic. Tavnou lepicí pistoli pořídíte v hobbymarketech od 150 Kč. Místo ní můžete bonbony lepit ručně rychleschnoucím lepidlem typu kanagom.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sněhový věnec

Perníkový věnec

Popcornový věnec

Vánočkový věnec

Jedlé vánoční věnce

Přidat komentář