Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plněný brioškový věnec

Možná že dáváte přednost sladkému závinu před slaným, ovšem jen do chvíle, než ochutnáte náš závin stočený do věnce. Díky šikovnému proříznutí a zapletení se na povrchu objevují rozpečené kousky lákavé náplně – a tomu se prostě nedá odolat.

Vydání: 2014/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 věnec
Doba přípravy: Do hodiny
+ kynutí
PT25M
Pečení 0:25
Koláč Středomořská

Ingredience

    • 500 g pšeničné chlebové mouky + na poprášení
    • 10 g soli
    • 1,5 sáčku sušeného droždí (10 g)
    • 170 ml vlažného plnotučného mléka
    • 4 vejce + 1 na potření
    • 250 g másla, nasekaného a změklého
    • 10 plátků sušené šunky
    • 4 bochánky mozzarelly (à 125 g)
    • hrst bazalkových lístků
    • 80 g strouhaného parmazánu

Příprava jídla

1 Do robotu s hnětacím hákem vsypte mouku. K jedné straně přisypte sůl, ke druhé droždí. Přilijte mléko a vejce a míchejte, až se vše dobře spojí. Po částech přidávejte máslo a hněťte, až se všechno dobře vstřebá – zhruba 5 minut.

2 Vložte do mísy a zakryjte potravinářskou fólií. Nechte asi hodinu kynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem.

3 Vykynuté těsto vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní plochu. Rozválejte na obdélník o síle 1,5 cm. Poklaďte šunkou a natrhanou mozzarellou a posypte bazalkou.

4 Od delší strany stočte do rolády dlouhé 40–50 cm (obr. 1). Podélně rozkrojte (obr. 2) a zapleťte do copu (jako vrchní patro vánočky (obr. 3). Zatočte do věnce a položte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte zakryté potravinářskou fólií kynout další hodinu.

5 Troubu předehřejte na 200 °C.Věnec potřete vejcem a posypte parmazánem. Pečte 25 minut dozlatova. Podávejte teplé nebo studené, jak budete mít chuť.
 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chačapuri s masem

Chleba na špejli

Sušenky po italsku

Růžičky s kari

Slané pečení: 10 receptů na party hity

Přidat komentář