Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vánočkový věnec

Nejlépe se vyjímá v kuchyni
Vydání: 2012/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: na 1 věnec
Doba přípravy:
P

Ingredience

    • proutěný bílý věnec o průměru cca 30 cm (koupíte v květinářství či zahradnictví)
    • bílé větvičky (koupíte v květinářství či zahradnictví)
    • mašle

Příprava jídla

1 Na základový ozdobný proutěný věnec nejprve drátky připevněte většinu bílých větviček. Zavinujte je dokola, hlavně vespod tak, aby ozdobně vykukovaly.

2 Pak na věnec připevněte pečivo – začněte největšími vánočkami. Na věnec stačí tři až čtyři kousky; množství záleží na velikosti věnce. Ve spodní části propíchněte upečené pečivo drátkem a pak ho opatrně upevněte na věnec. Utahujte přiměřeně; když přitáhnete málo, bude se pečivo na věnci kývat, když přitlačíte moc, drátek těsto překrojí.

3 Dozdobte vršek věnce několika bílými větvičkami. Nakonec připevněte ostatní upečené tvary, postupujte od větších k menším.

4 Přivažte pěkné mašle a věnec zavěste na dveře.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sněhový věnec

Věnec z bonbonů

Popcornový věnec

Perníkový věnec

Jedlé vánoční věnce

Přidat komentář