Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kaštanový krém s hříbky

Nasládlá chuť polévky vás možná překvapí, ale zaručeně nadchne!
Vydání: 2012/12
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 30 minut
P
Polévka Francouzská

Ingredience

    • 600 ml drůbežího či zeleninového vývaru + případně na dolití
    • 400 g jedlých kaštanů (mražených nebo vakuovaných), uvařených a oloupaných
    • 3 lžíce másla
    • 300 g lesních hub (čerstvých nebo mražených); sušených stačí cca 100 g
    • 1 stroužek česneku, nadrobno nakrájený
    • 1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • 150 ml smetany ke šlehání + na ozdobu
    • sůl a špetka drceného chilli
    • 4 hvězdičky vykrojené z toustového chleba, opečené na ozdobu

Příprava jídla

1 Vývar přiveďte k varu, přihoďte kaštany a povařte je asi 30 minut. Mezitím v pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm dozlatova houby nakrájené na menší kousky (v případě, že použijete houby sušené, předem je namočte na 10 minut do vlažné vody, pak je nechte okapat a osušte papírovou utěrkou). Přidejte česnek, osolte, stáhněte z ohně a promíchejte s petrželkou.

2 Uvařené kaštany rozmixujte s vývarem, přilijte smetanu, znovu osolte a dochuťte špetkou chilli a ještě prohřejte. Hustotu krému upravte vývarem a/nebo smetanou podle chuti.

3 Krém rozdělte do talířů, ozdobte orestovanými houbami s petrželkou, případně kopečkem našlehané smetany a opečenými tousty ve tvaru hvězdičky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Filet z lososa se šampaňskou pěnou & romanesco

Smetanová bramborová kaše

Citrusy ve vinném želé

20x houby na všechny způsoby

Recepty z jedlých kaštanů

Přidat komentář