Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kávovo-karamelový krém s pusinkami

Křupavá káva

Vydání: 2014/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT50M
Pečení 0:50
Pohár Italská

Ingredience

    • 1 dávka na pusinky podle základního receptu
    • 1 lžička granulí instantní kávy
    • 100g krupicového cukru
    • 175ml smetany ke šlehání (min. 33%)
    • 1 lžíce kávového likéru (např. Kahlúa)
    • 2 lžíce kávového sirupu
    • 1 vejce
    • 250g mascarpone

Příprava jídla

1 Kávu rozpusťte v 1/2 lžičce vroucí vody a nechte vychladnout. Připravte si základní dávku sněhu na pusinky. Ke konci šlehání přilijte vychladlou kávu a pak upečte pusinky podle základního receptu.

2 Na krém vsypte do malého hrnce cukr, podlijte jej trochou vody a nechte vařit tak dlouho, dokud nezíská zlatavě hnědou barvu. Ihned stáhněte z plotny. Karamel nemíchejte a během přípravy od něj neodcházejte, velmi rychle se může připálit!

3 Do horkého karamelu opatrně vlijte 100 ml smetany (pozor, karamel začne vřít), rozmíchejte a nechte vychladnout. Zbylou smetanu vyšlehejte do skoro tuha a zašlehejte do ní likér i lžíci kávového sirupu.

4 Metličkou ve větší míse prošlehejte vejce, mascarpone a vychladlý karamelový krém. Přidejte ušlehanou šlehačku a zbylý sirup a lžící udělejte v míse dvě osmičky, jen aby se oba krémy zlehka promíchaly.

5 Krém rozdělte do 4 mističek (tak se ještě více oba krémy promísí a v misce vznikne pěkné mramorování) a dejte alespoň na hodinu chladit do lednice. Podávejte s pusinkami.
 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní recept na pusinky

Oříškové pusinky s čokoládovo-kaštanovým krémem

Citronová aljaška

Pistáciová zmrzlina

Pusinková roláda s vanilkovou šlehačkou

26 kávových dezertů, které vás nabijí energií!

Přidat komentář