Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vanilkové rohlíčky

Nejkřehčí rodinný poklad šéfredaktorky Marušky – rohlíčky, které jsou hned měkké!
Vydání: 2012/12
Autor:
Hodnocení:
80 (hlasů)
Počet porcí: na 2 menší plechy
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 10 minut
P
Cukroví Česká

Ingredience

    • 80 g másla
    • 30 g moučkového cukru (může být i ovoněný vanilkou)
    • 1 žloutek
    • 100 g hladké mouky
    • špetka soli
    • 100 g vlašských ořechů, mletých
    • trocha nastrouhané kůry z biocitronu
    • vanilkový cukr smíchaný s moučkovým cukrem na obalení

Příprava jídla

1 Máslo utřete s cukrem do světlé pěny, přidejte žloutek, pak prosátou mouku se solí, ořechy a citronovou kůru a zpracujte těsto. Zabalte ho do fólie a dejte aspoň na hodinu odležet do lednice.

2 Předehřejte troubu na 180 °C. Z těsta vyválejte tenký váleček, ten rozkrájejte asi na 5cm kousky a tvarujte z nich malé rohlíčky. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10 minut dorůžova. Ještě horké je obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Išelské karty

Malinové makronky

Citronovomandlová kolečka

Oříškové vločky

Florentinky

Skořicoví sněhuláci

Mušličky s ořechovou náplní

Marcipánové kuličky

Pečte s námi cukroví

40x vánoční cukroví

Komentáře

Obrazek uzivatele
Rohlíčky jsou chuťově moc dobré, ale těsto se mi úplně rozpadalo, že jsem musela pečlivě tvarovat každý rohlíček..

Přidat komentář