Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Klobásy v hořčičné omáčce s jablky

Poctivá večeře expresně. Nad očekávání dobré jídlo, které je navíc hotové raz dva.

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • 1 lžíci rostlinného oleje
    • 8 kvalitních klobás o celkové hmotnosti
    • kolem 500 g
    • 1 střední cibuli, nakrájenou na klínky
    • 2 velká pevná jablka se slupkou, zbavená jádřinců a nakrájená na osminky
    • 1 lžíci rybízové zavařeniny nebo želé
    • 300 ml drůbežího vývaru (třeba z kostky)
    • 2 lžíce hrubozrnné (kremžské) hořčice
    • snítku čerstvého rozmarýnu nebo pár jehliček sušeného
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm asi pět minut opékejte klobásy. Pak mezi ně naklaďte cibuli a smažte, až začne všechno zlátnout. Občas promíchejte, vsypte jabl­ka, zvyšte teplotu a nechte i je chytit barvu. Míchejte opatrně, aby se jablka nerozpadla.

2. V misce nebo hrnku prošlehejte ve vývaru ry­bízovou zavařeninu a hořčici. Přilijte do pánve, přiveďte k varu a nechte pár minut prudčeji odpařit, až vznikne hustá, sirupovitá omáčka. Snižte žár, přidejte rozmarýn, případně osolte či opep­řete a asi deset minut provařte. Jezte s bramborovou kaší nebo opékanými brambory.

Dejte to k ledu
Vychladlou směs klidně i na měsíc zamrazte. Až na klobásky dostanete chuť, nechte je povolit v chlad­ničce a pak zvolna prohřejte v kastrolu.

Tip Apetitu
Jedny z nejlepších na trhu: klobásky Cippolata z hrubě mletého vepřového masa. Delvita, 6 kusů za cca 31 Kč

Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dnes jsem to kuchtila a je to božské a vynikající!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/06, str.10
Obrazek uzivatele
Dělala jsem klobásky (použila jsem mini klobasky) včera k večeři a bylo to opravdu výborné, jen byly klobásky po opékání pěkně křupavé, ale po přidání ostatních ingrediencí se křupavost vytratila, na chuti to neztratilo, ale kdyby se třeba ty klobásy vyndaly a pak nakonec vrátily zpět...každopádně s tou bramborovou kaší je to chrocht chrocht, měli jsme k tomu ještě křupavou bylinkovou bagetu, a to taky nemělo chybu. Už aby bylo léto a dalo se venku grilovat:-)

Přidat komentář