Kombinací klobás, mrkve, fazolí a celeru jsem vytvoříte dokonale sytý kotlík plný chuti. K zahuštění použijte fazole v plechovce, celý pokrm tak budete mít hotový do půl hodiny.
Suroviny
Postup
V široké pánvi s poklicí rozpalte olej. Z čerstvých klobás vytlačte obsah do pánve. Pokud používáte tepelně opracovanou, klasickou, klobásu, nakrakrájejte ji na kousky a vhoďte do pánve a občasného zamíchání pět minut lehce opékejte, dokud po všech stranách nezhnědnou.
Přidejte najemnou pokrájenou cibulku, kolečka mrkve, nasekaný celer (kromě lístků) a pět minut opékejte; cibule by měla zesklovatět. Vsypte fazole, promíchejte a zalijte vývarem. Za stálého míchání přiveďte k varu. Přikryjte a deset až patnáct minut vařte, aby mrkev změkla.
Přimíchejte hořčici, petržel i lístky celeru a podle chuti osolte a opepřete. (Teď můžete jídlo až na dva měsíce zamrazit). Podávejte horké s křupavým chlebem, jímž vytřete omáčku.
Komentáře