Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí polévka s nudlemi

Poctivá nudlovka

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Polévka Asijská

Ingredience

    • 4 kuřecí prsa, nakrájená na kousky
    • 2 velké mrkve, oškrábané a nakrájené
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 1 lžičku čínské kořenicí směsi (viz Tip)
    • 1 litr horkého drůbežího vývaru (pokud používáte kostky, rozpusťte dvě)
    • 180 g mražených kukuřičných zrn nebo sterilovaných, scezených
    • 180 g mraženého zeleného hrášku
    • 120 g širších rýžových nudlí
    • svazek jarní cibulky nebo malý pórek
    • sůl, pepř a sójovou omáčku na dochucení

Příprava jídla

1. V kastrolu rozpalte olej, vsypte kuře i mrkev, poprašte kořenicí směsí, lehce osolte a opepřete. Pečte asi pět minut, občas promíchejte.

2. Přilijte vývar a polévku uveďte do varu. Stáhněte plamen, kastrol přiklopte a nechte asi deset minut vařit. Pak vsypte kukuřici a hrášek, zakápněte sójovkou, promíchejte a pár minut provařte.

3. Nudle přelomte napůl a připravte podle návodu tak, aby byly vláčné. Cibulku či pórek nakrájejte našikmo. Spolu s nudlemi přidejte do polévky, promíchejte, případně dokořeňte a osolte. Podávejte ještě s pepřem a sójovkou k dochucení.

Dejte to k ledu
Základ polévky bez nudlí a cibulky zmraz­te v plastové nádobě s víč­kem – vydrží až měsíc. Až přijde ten správný čas, zvolna ji roz­mrazte na mírném plameni a dokončete.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/06, str.13

Přidat komentář