OBCHOD

Kávová zmrzlina s piniovým karamelem

Hořkosladký hřích

Vydání: 2013/7
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odstání a mrazení
Vaření 0:30
Zmrzlina Italská

Ingredience

    • 400 ml mléka
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 40 g kávových zrn
    • 4 žloutky
    • 150 ml tekutého medu, nejlépe akátového
    • 200 g piniových semen
    • špetka soli

Příprava jídla

1 Nalijte mléko a smetanu do rendlíku. Přidejte lehce podrcená kávová zrna, zahřejte na nízkém plameni k bodu varu a vypněte. Nechte 30 minut vylouhovat.

2 V ohnivzdorné míse šlehejte žloutky, 100 g medu a špetku soli do pěny. Přidejte připravenou smetanovou kávu a za stálého míchání vařte nad horkou vodní lázní do zhoustnutí – až krém ulpívá na vařečce.

3 Propasírujte a nechte vychladnout. Umelte polovinu piniových semen a vmíchejte do krému. Krém dejte do zmrzlinovače a spusťte ho. (Jestli ho nemáte, dejte směs na asi 4 hodiny do mrazáku a během mrazení aspoň 3x prošlehejte.)

4 V kastrůlku smíchejte zbylý med a zbylá celá piniová semena a zahřívejte, až získáte zlatý karamel. Nalijte na plech vyložený pečicím papírem a nechte vychladnout. Pak ho rozlámejte a podávejte se zmrzlinou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kávový nanuk

Ledová káva s javorovým sirupem

Lutyšská káva

Sicilská granita

Cappuccino s ricottou

Kávové osvěžení

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

26 kávových dezertů, které vás nabijí energií!

reklama

Přidat komentář