Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vanilková zmrzlina na ruční pohon

My jsme zmrzlinu připravili otáčením v ruční pračce, ale doma to zvládnete i pomocí dvou znovu uzavíratelných sáčků. Nejlepší je čerstvá, k uchování v mrazáku se nehodí.

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ 10 minut třesení
P
Zmrzlina

Ingredience

    • 200 ml smetany ke šlehání (33%)
    • 100 ml plnotučného mléka
    • 50 g moučkového cukru (nebo podle chuti)
    • 1 lžička vanilkového extraktu (nebo dřeň z 1/4 vanilkového lusku)
    • 500 g ledu v kostkách
    • 4 lžíce hrubé soli

Příprava jídla

1 V nádobě s nálevkou smíchejte smetanu a mléko, přidejte cukr, vanilkový extrakt (nebo přidejte dřeň z 1/4 vanilkového lusku) a dobře zamíchejte, aby se cukr rozpustil. Připravte si 2 uzavíratelné sáčky, jeden větší a jeden menší.

2 Do menšího sáčku nalijte smetanovou směs, vytlačte co nejvíc vzduchu a uzavřete (pokud máte tu možnost, využijte svářečku fólií). Do většího sáčku nasypte trochu ledu, vložte sáček se zmrzlinovou směsí a doplňte ledem. Zasypte solí a dobře sáček uzavřete.

3 Sáčkem vydatně třeste (dobré je sáček obalit utěrkou, aby vás nezábly ruce) a hrkejte, aby byl sáček se směsí pokrytý ledem a směs začala tuhnout zhruba do konzistence točené zmrzliny – trvá to asi 10 minut. Čím déle budete třást, tím by měla být zmrzlina tužší. Vyjměte a ihned podávejte, třeba k ovoci nebo ke koláči či k jablečno-dýňovému pyré.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Casserole s klobásou a rajčaty

Succotash s grilovanou polentou

Grilované masové válečky s bylinkami

Lečo pirohy

Polévka à la čorba

Jablečno-dýňové pyré

Domácí bylinkový sirup

Koláč s broskvemi a mirabelkami

Přidat komentář