Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborovo-fazolové pyré

Brambory se mají rády i s jinou zeleninou a spojí se s ní v lahodné pyré. Křehké fazolky s lehce oříškovou chutí přispějí k zajímavé kombinaci. Přípravu urychlíte, když česnek zabalený v alobalu upečete v troubě spolu s hovězím.

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
PT15M
Vaření 0:15
Zelenina

Ingredience

    • 1 kg brambor, oloupaných a nakrájených na menší kusy
    • 1 paličku česneku
    • 1 lžíci olivového oleje
    • cca 150 ml mléka
    • 50 g másla
    • 400 g sterilovaných bílých fazolí, scezených a propláchnutých
    • 150 ml zeleninového vývaru (i z kostky)
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Česnek rozdělte na stroužky, ale neloupejte je. Položte je na kus alobalu, zakápněte olejem a v troubě pečte doměkka; trvá to 30–40 minut. Pak stroužky vymáčkněte ze slupky a v misce vidličkou nebo nožem rozetřete na pastu (bude mít velmi jemnou chuť bez štiplavosti).

2. Brambory dejte do velkého hrnce, zalijte vroucí vodou, osolte, uveďte do varu a uvařte doměkka; stačí tak 12–15 minut. Pak je slijte a rozmačkejte. V kastrůlku svařte mléko s máslem (jen co se máslo rozpustí) a přimíchejte k bramborám.

3. Fazolky vařte asi pět minut v zeleninovém vývaru, pak je také rozmačkejte a spolu s česnekovým krémem promíchejte s bramborami. Podávejte k dušenému hovězímu na pivu.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Je to dobre dobre
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/06, str.44

Přidat komentář