Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dušená cizrna s uzeným

Robustní luštěnina vytváří ideální základ pro sytá jídla z ‚jednoho hrnce‘; můžete s ní pak zacházet podobně jako s bramborami. Cizrna má ale tu výhodu, že se na rozdíl od nich nerozváří a zůstává trochu křupavá. Dobře vynikne také s hustšími omáčkami a v nejrůznějších kombinacích s masem i zeleninou. Aromatická omáčka z rajčat připomíná její oblibu ve středomořské, zvlášť italské a španělské kuchyni – a uzené (vegetariáni ho samozřejmě můžou vynechat) ji učí česky!

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Dušení 0:15

Ingredience

    • 400 g vařené nebo konzervované cizrny 1 středně velkou cibuli, oloupanou a nakrájenou
    • 3 stroužky česneku, nasekané
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 250 g loupaných konzervovaných rajčat
    • hrst sekané zelené petrželky
    • sůl, pepř, případně špetku cukru
    • na dochucení
    • hrst vypeckovaných oliv
    • 4 plátky vařeného libového uzeného, šunky nebo moravského masa

Příprava jídla

1. V hlubší silnostěnné pánvi nebo kastrolu rozpalte trochu oleje a osmahněte na něm plátky uzeného nebo šunky. Vyjměte a uchovejte na teplém místě.

2. Přilijte zbylý olej, rozehřejte ho, osmahněte cibuli a česnek, vsypte odkapanou cizrnu, promíchejte a zalijte konzervovanými rajčaty i s nálevem. Promíchejte, krátce poduste a pak povařte odkryté tak, aby se většina tekutiny odpařila.

3. Omáčku ,dotáhněte‘ solí, pepřem, případně špetkou cukru. Přisypte petrželku a olivy nakrájené na plátky. Promíchejte, minutu prohřejte a podávejte s plátky masa nebo šunky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cizrnový hummus

Středomořský cizrnový salát

Citronovo-cizrnový koláč

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.88

Přidat komentář