
Cizrna v rajčatové omáčce s vejci v trojobalu
Zamilujte si zdravé luštěniny!
Ingredience
- 7 vajec, z toho 6 pošírovaných neboli ztracených (viz video na konci receptu)
- 75 g hladké mouky + 100 g strouhanky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 2 dlouhé červené chilli papričky, zbavené semen a nakrájené nadrobno
- 2 stroužky česneku, utřené
- 2x 400g konzerva drcených rajčat
- špetka cukru
- 2x 400g konzerva cizrny, scezená a propláchnutá
- sůl a čerstvě mletý pepř
- rostlinný olej na smažení
- 150–200 g sýra feta, rozdrobeného
- rukola a světlý chléb (třeba ciabatta) k podávání
Příprava jídla
1 Jedno syrové vejce prošlehejte v misce. Na dva mělké talíře nasypte mouku a strouhanku. Pošírovaná vejce obalte postupně v mouce, prošlehaném vejci a strouhance. Odložte na talíř vyložený papírovou utěrkou a dejte na 20 minut do chladničky.
2 Mezitím rozehřejte na středním plameni olej v pánvi, vsypte cibuli a opečte ji 8 minut doměkka. Přidejte chilli a česnek a míchejte, aby se rozvoněly. Vmíchejte rajčata, 125ml vody a cukr. Zvolna vařte 5 minut, až směs mírně zhoustne. Přidejte cizrnu a za občasného zamíchání zvolna vařte 10 minut, do zhoustnutí. Osolte a opepřete.
3 Do čisté hluboké pánve nalijte 4cm vrstvu oleje a rozehřejte jej na prudkém ohni. Vejce vyndejte z chladničky a smažte je z každé strany minutu, aby byl obal křupavý a zlatý a žloutky zůstaly tekuté. Osmažená vejce přeneste na talíř vyložený papírovou utěrkou. Podávejte s cizrnovou směsí posypanou sýrem, rukolou a chlebem.
Přidat komentář