Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čínské knedlíčky plněné vepřovým a krevetami a vařené v páře

Rýžový papír, do něhož zabalíte náplň, dostanete v supermarketech a u vietnamských prodejců. Před použitím placky namočte do horké vody a pak nakrájejte na čtverce o hraně asi devět centimetrů.
Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 36 knedlíčků
Doba přípravy: Do hodiny
P
Asijská

Ingredience

    • 180 g jemně mletého nebo sekaného libového vepřového
    • 80 g mražených nebo konzervovaných krevet bez krunýřků, jemně nasekaných
    • 2 jarní cibulky, nasekané nadrobno
    • 2 velké stroužky česneku, rozdrcené
    • 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru nebo ¼ lžičky mletého sušeného
    • 2 lžíce ústřicové omáčky (k dostání v supermarketech v koutcích s orientálními specialitami)
    • 1 lžičku sezamového oleje (koupíte tamtéž)
    • sůl a pepř na dochucení
    • 36 čtverečků rýžového papíru
    • několik velkých listů salátu nebo čínského zelí, případně kolo pečicího papíru na vyložení košíčku

    Na omáčku k namáčení:
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • 2 lžíce suchého sherry
    • 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru nebo ¼ lžičky mletého sušeného
    • jemně nakrájenou jarní cibulku na ozdobu

Příprava jídla

1. V misce promíchejte mleté maso, krevety, jarní cibulku, česnek, zázvor, ústřicovou omáčku, olej, sůl a pepř.

2. Na každý čtvereček rýžového papíru položte lžičku náplně, okraje navlhčete štětečkem a vodou a zmáčkněte je k sobě tak, aby vznikl jakýsi balíček. Knedlíčky nepřeplňujte, vařením náplň trochu nabude na objemu.

3. Přísady na omáčku smíchejte v misce. Ve větším kastrolu nebo vysoké pánvi uveďte do varu vodu a bambusový pařáček vyložte salátovými listy. Naskládejte do něj knedlíčky, ale nepřeplňujte ho, raději si je rozdělte na víc várek.

4. Košíček postavte do hrnce s vodou, přikryjte a vařte v páře asi pět minut. Pak balíčky vyjměte pomocí kleští a celý postup zopakujte s těmi zbývajícími. Podávejte posypané jarní cibulkou a s omáčkou k namáčení.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.26

Přidat komentář