Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečená čokoláda
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 38
Více než hodinu Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1753 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 84 g
Tuky 119 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled jednoduchost sama – ale ten pocit, když se lžička proboří krustičkou do žhavé čokoládové lávy…

Suroviny

plus na vymazání formiček
mleté, plus trochu na vysypání formiček
čokoláda na vaření 100 g
středně velké
vejce 1 ks
přírodní
likér Baileys
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 230, horkovzdušnou na 210 °C. Dvě formičky na suflé, případně silnostěnné ohnivzdorné kameninové hrnky vytřete trochou másla a vysypte částí mletých mandlí. Čokoládu a máslo spolu rozpusťte na vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.

2

Žloutek, celé vejce a cukr spolu vyšlehejte do pěny a pak do ní jemně vetřete rozpuštěnou čokoládu s máslem, mandle i likér. Rozdělte do formiček nebo hrnků. (V téhle fázi je můžete zakrýt a uložit až na čtyři hodiny do chladničky. Pokud pak dáváte budoucí dezert do trouby studený, přidejte k době pečení dvě až tři minuty.) Vložte do trouby a asi deset minut pečte, až povrch zpevní a dezert trochu vyběhne.

3

Na hotovou zapečenou čokoládu položte připravenou šablonu ve tvaru srdíčka a poprašte povrch moučkovým cukrem. Pak šablonu sejměte a dezert ihned podávejte.

P.S. Abyste dobře trefili velikost srdíčka, použijte jako vzor hrneček. Podle horního okraje si obkreslete kruh, vystřihněte ho, přeložte napůl, vystřihněte půlsrdíčko a rozložte ho.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

29.10.2008 08:39
Po vlastní zkušenosti s dezerty s přepuštěnou čokoládou doporučuji dát ještě špetičku skořice, zvýrazní to aroma čokolády
21.08.2008 11:07
Nebyl sice spatny, ale nijak zvlast nas nenadchnul
18.05.2008 15:55
Je to skvelé, ako celý Vás časopis, ktorý s manželkou kupujeme od 3tieho čísla, kedy sme ho zaregistrovali. Teraz k receptu náš tip: skúsili sme to s tmavou Callebaut čokoladou (pozor potom bez masla ale 150g a miesto Baileys Amareto a mandle sme doplnili o vlasšské orechy 50:50. Výsledok? Skúste sami, neobanujete.
06.02.2008 09:45
tenhle recept vyšel v Apetitu asi před 2 lety, děláme ho od té doby pravidelně a nemá chybu!!!
06.02.2008 09:48
stačí klidně i rum, nemusí to být zrovna likér, ale myslím, že to už níže někdo psal
23.01.2008 11:20
Tak klobuk dole, tato cokolada nemala chybu. Asi len jednu, ze jej bolo malo :-)
19.01.2008 10:25
perfektní, skvělé, úžasné....jedním slovem těžko popsatelné.....
19.01.2008 10:24
perfektní, skvělé, úžasné....jedním slovem těžko popsatelné.....
11.01.2008 20:17
Bylo to velmi dobré jenom sem tam pridal trochu kakaa aby to bylo vic černé a dá se také použít rum
11.11.2007 15:14
superrrrrrrrr!

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč