Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty na telecí ossobuco

Ossobucco je řez masa, který vede napříč telecí nohou, a zároveň tradiční italský pokrm, který pochází z italské Lombardie, oblíbený je zejména v Miláně. Název „ossobucco“ v překladu znamená „dutá kost“, což odkazuje na podobu plátku masa s kostí uprostřed. Existuje mnoho receptů na přípravu telecího ossobuca. Všechny však spojuje čerstvost a lahodnost telecího masa

...

 

  • Telecí ossobucco se tradičně připravuje pomalým dušením. Při něm se z kosti uvolňuje spousta chuti.
  • Některé recepty však hovoří o přípravě pečením v troubě nebo dokonce na grilu. 
  • Tradičně se steak s kostí dusí v rajčatové omáčce či víně společně s bylinkami a zeleninou, čímž se stává mimořádně měkkým a šťavnatým.
  • Jedním z typických znaků tohoto pokrmu je „gremolata“, což je směs citronové kůry, česneku a petrželové natě, kterou se ossobuco posype.

Nutričně je ossobucco bohatým zdrojem bílkovin, vitamínů skupiny B a minerálů, jako je železo. Při nákupu telecího ossobucca je důležité vyhledávat maso s jasnou růžovou barvou a zdravou kostí uprostřed. 


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč