Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Krém do vánočního cukroví

Krém do vánočního cukroví

Tentokrát si vybere opravdu každý. Přinášíme vám sedm variant jednoho krému. Můžete s ním plnit nejen cukroví (košíčky, ořechy, trubičky), ale také dorty a rolády. Umíchejte krémovou náplň přesně podle své chuti!
13. 12. 2010

Základní krém na plnění cukroví



125 ml mléka
1 vrchovatá lžíce hladké nebo polohrubé mouky
125 g másla
140 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru (nebo odpovídající množství domácího vanilkového cukru)
1 žloutek (nemusí být)

1 Mléko rozmíchejte s moukou a na mírném plameni přiveďte k varu. Povařte asi 2 minuty na hustou kaši, odstavte a nechte za občasného míchání vychladnout.
2 Mezitím utřete máslo s oběma cukry a žloutkem do pěny. Pak do ní po lžičkách vmíchejte vychladlou kaši a utřete na hladký krém.

Obměny


  • Čokoládový - Do základního krému vmíchejte 50 g rozpuštěné nebo nastrouhané 60% čokolády.
  • Kávový - Do základního krému vmíchejte 1 lžíci silné kávy.
  • Koňakový - Do základního krému vmíchejte po částech 3 lžíce hustého vaječného koňaku.
  • Mandlový - Do základního krému vmíchejte 4 lžíce oloupaných a jemně nastrouhaných nebo umletých mandlí.
  • Ořechový - Do základního krému vmíchejte 3–5 lžic jemně nastrouhaných či umletých vlašských nebo lískových oříšků.
  • Kokosovo-rumový - Do základního krému vmíchejte 4 lžíce strouhaného kokosu a pak po kapkách i 2 lžičky rumu.

Čtěte také: Jak skladovat cukroví, Tak chutnají a voní Vánoce

Související

Šlehejte krémy a ‚pečte‘ bez pečení

Šlehejte krémy a ‚pečte‘ bez pečení

Už za deset dní rozvoní kuchyni rybí polévka a kapr s bramborovým salátem. Předtím však ještě věnujte čas vánočním...

Přidat komentář