Předkrm či svačina ve třech jednoduchých krocích
Ochutnejte správně propečené, jemně křupavé topinky bez přemíry tuku.
- Na topinky použijte jakýkoli bílý chléb (může být i starší bageta či ciabatta). Nakrájejte ho na tenké, rovné plátky.
- Plátky pečiva potřete nebo pokapejte olivovým olejem. Může být i ochucený bylinkami či česnekem.
- Pečivo naskládejte na plech vyložený papírem na pečení a pečte v troubě při 180 stupních, až zezlátne.
Know-how: Crostini jsou italské topinky, které se pečou či opékají, nikdy však nesmaží ve vrstvě tuku. Na jejich přípravu se používá jakýkoli chléb z bílé mouky. Natírají se nejrůznějšími pomazánkami. Vyzkoušet můžete třeba tatarák ze syrové ryby, pastu z pečených paprik či tapenádu z černých oliv.