Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
6 rad, jak upéct dokonalé muffiny

6 rad, jak upéct dokonalé muffiny

Už jste si vybrali recept? Máme pro vás také několik rad pro dokonalý výsledek.
24. 9. 2012
MŘÍŽKU NA PEČENÍ umístěte doprostřed trouby. Pokud chcete péct v samotných košíčcích či samostatných formičkách, připravte si je na plech a na něm i pečte.

FORMIČKY NA MUFFINY vymažte tukem (i kdyby výrobce tvrdil, že to není potřeba) či vyložte papírovými košíčky. Formičky/košíčky plňte těstem do tří čtvrtin.

POZOR NA SPRÁVNOU TEPLOTU – máslo po rozpuštění nechte vychladnout, vejce dojít pokojové teploty.

SMĚSI (moučnou suchou a ,mokrou‘) při spojování nepřemíchejte, stačí, aby se suchá směs navlhčila – použijte stěrku či vařečku. Pár hrudek v těstě do muffinů patří. Při šlehání si vystačíte s ruční metlou, není-li uvedeno jinak.

PO VYNDÁNÍ z trouby nechte muffiny 15 minut chladnout na mřížce. Pokud jste pekli ve formě, na posledních 5 minut je vyjměte. Pak je podávejte.

MUFFINY
je ideální jíst hned, maximálně den dva po upečení. Když víte, že je nestihnete sníst, můžete je po vychladnutí asi na měsíc zamrazit.

Přečtěte si také univerzální recept na muffiny.

Související

Kakaové muffiny s hruškou

Podzimní minibábovičky

Perníkové muffiny

K muffinům můžete podávat rybízový nebo meruňkový džem anebo povidla. Voní jako Vánoce...

Citronové muffiny s mákem

Osvěžující citron a zemitý mák jsou dvojice, kterou si snadno zamilujete.

Kaštanové muffiny

Tenhle recept asi nejvíc oceníte, jestli to máte blízko na Slovensko, do Rakouska nebo do Maďarska, kde je kaštanové...

Muffiny se dvěma sýry

Bábovičky s překvapením

Mandlové muffiny se švestkami

S kousky čerstvých švestiček

Přidat komentář