Kuřecí maso má tendence k vysychání a poněkud mdlé chuti. S jeho úpravou je proto třeba si vyhrát.
Naložte kuřecí maso do fantastických marinád, které mu dodají chuť a zároveň ho změkčí. Nebojte se experimentovat a marinády vylaďte velmi osobitě. Spojit můžete med s hořčicí, pepř s křenem, bylinky s octem i česnek s olivovým olejem. V receptu na kuřecí špízy s cuketou a paprikou jsme využili kombinaci thajské chilli pasty a jemného kokosového mléka. Kousky masa na špejli se lépe jedí, a navíc vám při grilování nebudou propadávat mřížkou do žhavého uhlí.
Osvědčeným trikem je také naložení kuřecího masa do jogurtu. Ochutit ho můžete třeba směsí indického koření. Šťavnatost a vůni předá masu i náplň ze sýra, oleje a bylinek. Sýrová pasta se opatrně vetře pod kůži a pak stačí už jen kuře grilovat. V receptu na plněná kuřecí prsa jsme do náplně použili parmazán a bazalku. Pochutnáte si!