Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křehké těsto bez másla

pomerančový koláč
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Máte chuť na koláč z křehkého těsta a nemůžete/nechcete použít ani máslo, ani margarín?

Křehké těsto například na quiche můžete připravit i s olejem: 300 g hladké mouky vsypte do mísy, přilijte 100 ml kvalitního řepkového nebo slunečnicového oleje a smíchejte na hrubou drobenku. Vmíchejte 4 lžíce studené vody a 1 lžíci mléka a zpracujte těsto. Rozválejte mezi dvěma vrstvami plastové fólie, těsto je trochu drobivé.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč