Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na víkend: vaření s vínem

cervene vino
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Víno poslouží místo vývaru a jídlu dodá nenahraditelnou kyselejší anebo nasládlou chuť.

Pokud se při vaření chystáte podlévat jídlo vínem a lámete si hlavu, jaké víno vybrat, nikdy neutápějte pokrmy v takovém, které by vám samotné nechutnalo. Nemusí být ani přehnaně drahé, a tak kupříkladu víno, jehož hodnota se pohybuje kolem 150 korun, by mělo vyhovovat. Máte-li oblíbené víno po ruce, už ať probublává na plotně.

Kuřecí stehna lze uvařit celá v bílém víně. Doplňte je fazolkami a servírujte s jasmínovou rýží. Ze šťávy, která se uvolní při smažení steaku, dolitím červeného vína vykouzlíte špičkovou omáčku, kterou pak hotový steak přelijete. Jehněčí ve víně odpočívá tři hodiny, proto ho začněte k obědu vařit s předstihem. Odměnou vám bude křehké maso nasáklé výrazným červeným.

3× recept s vínem:

Připravila Lucie Perlíková

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč