Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ovoce v alkoholu

kokteil s ovocem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Nejvyšší čas připravit si ovoce namočené v alkoholu. Využijete ho při přípravě nepečeného cukroví i do horkých vánočních nápojů.

Jak připravíte naložené ovoce? Použijte kompotované nebo sušené plody. V případě kompotu (například višně) slijte šťávu a nahraďte ji rumem nebo vodkou. Sušené ovoce (rozinky, brusinky, švestky a jiné) jednoduše alkoholem zalijte. Při obou způsobech přípravy nechte ovoce v alkoholu alespoň dva týdny odležet.

Přemýšlíte, jak ovoce využít? Dejte pořádnou lžíci do vánočního punče (recept) nebo ho zabalte do sušenkové hmoty a připravte nepečené višňové koule (recept).

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...