Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Škola vaření: Naučte se ty nejlepší koblihy krok po kroku podle zjednodušeného receptu

Vídeňské masopustní koblihy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koblížky jsou sváteční pochoutka, která neodmyslitelně patří k masopustu a třeba i k židovské chanuce. Nabízíme vám zjednodušený tradiční recept a tři obměny. Naučte se společně s námi připravit dokonalé masopustní pečivo.

 

Vybavte se

Vál a váleček a vykrajovátko se hodí v případě, že chcete mít koblihy jednu jako druhou.

  • Pokud budete koblihy plnit před smažením, tak na lehce pomoučněné pracovní ploše těsto rozválejte na cca 1 cm silnou placku. Těsně vedle sebe naznačte vykrajovátkem kolečka. Na polovinu z nich dejte po lžičce zavařeniny. Zbylá kolečka dokrojte, položte je na zavařeninu, okraje důkladně přitlačte a celé vykrojte.

Podle našeho jednoduchého receptu koblihy zvládnete raz dva. Naplnit je můžete před smažením nebo klidně až po. Plnění jde snadno sáčkem s tenkou dlouhou špičkou nebo ,stříkačkou‘.

Dejte těstu zabrat

Tekutinu přilévejte do kynutého těsta postupně. Začněte pracovat se zhruba dvěma třetinami odhadovaného množství; když je těsto příliš hutné, přidávejte. Smetanu (mléko, vodu…) můžete přilévat v průběhu celého hnětení až do okamžiku, než dáte vypracované těsto kynout.

Hníst těsto můžete buď rukama, vařečkou nebo ručním elektrickým mixérem s použitím hnětacích háků. Máte-li k dispozici robot s hnětačem, domácí pekárnu nebo ochotného muže, využijte je!

  • Pokud těsto překyne (nedostanete se k tomu, abyste ho zpracovali včas), můžete se ho pokusit zachránit takto: Znovu ho důkladně zpracujte do kompaktní hroudy a nechte opět kynout receptem předepsaný čas.

Jak smažit koblihy?

Smažit se dají v hlubší pánvi či v rendlíku, které můžete doplnit drátěným košíkem anebo ve fritéze. Vrstva tuku by měla být tak vysoká, aby v ní koblihy pohodlně plavaly. Do tuku je vkládejte důkladně oklepané od mouky.

Koblihy vkládejte do tuku naráz; rozhodně nepřidávejte další, když už je várka z jedné strany osmažená. K vyndavání se nejlépe hodí drátěný podběrák (nemáte-li košík), ale v krizi poslouží i děrovaná lžíce nebo velikostně odpovídající sítko.

USMAŽTE SI

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč