Mrkev je k dostání po celý rok, ale většina hospodyněk si s ní neví moc rady. A tak pár kousků této kořenové zeleniny skončí v základu do polévky, zbytek padne na mrkvový salát a jednu dostane na chroupání dítě, aby mělo zdravé oči.
...
Oceňovanou vlastností brownies je, že nemají striktní recepturu. Důležitá je jen přítomnost čokolády (velkého množství čokolády) a vláčnost, až mazlavost. To poskytuje prostor pro experimentování s ostatními surovinami. Například s moukou,...
Švýcaři si potrpí na kvalitu, což zjistíte hned, jak vejdete do prvního obchodu. Které podniky stojí za to navštívit v Bernu, kolik za jídlo zaplatíte a co rozhodně nesmíte minout? Nahlédněte se mnou do tajů kuchyně v zemi špičkových...
Jablečné pité známé také jako křehký linecký koláč s jablky vyvolává v mnohých z nás nostalgickou vzpomínku na dětství. Dezert se skládá z vrstvy strouhaných jablíček mezi dvěma pláty křehkého těsta a původně pochází z ...
Míšu Landovou jistě znáte jako sympatickou porotkyni z 2. a 3. řady pořadu Peče celá země. Zkušená cukrářka, která už léta tvoří úspěšný blog Víkendové pečení plný receptů na ty nejlákavější dezerty, nám v rozhovoru prozradila, jaké to je...
Letní dny si vyloženě říkají o svěží lehké dezerty. Citronové tiramisu plní zadání na výbornou a právem se stalo hitem sociálních sítí. Je sladké i kyselé zároveň, opojné i osvěžující.
...
Klasické české buchty plněné makovou nebo tvarohovou náplní jsou vláčné a jemné. Proto se k přípravě kynutého těsta nejčastěji používá hladká pšeničná mouka. Použít však můžete i polohrubou. Ta zajistí pečivu pevnější strukturu.
...