Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rýžové rolky s uzeným lososem

Rolujte s námi! Jestli v tom nechcete jet sami, uspořádejte večírek, nachystejte suroviny a pobídněte hosty, aby si občerstvení připravili vlastnoručně!

Vydání: 2017/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 2 velké pláty rýžového papíru
    • pořádná hrst kopru, zbaveného tvrdých stonků
    • 1 střední červená řepa, uvařená, oloupaná a nakrájená na velmi tenká kolečka
    • hrst směsi pěkných salátových listů
    • 100 g plátků uzeného lososa
    • 125 g čerstvého smetanového sýra (my jsme použili sýr Philadelphia)
    • řepné klíčky/výhonky na ozdobu (nemusejí být)

Příprava jídla

1 Namočte čistou látkovou utěrku a vyždímejte ji. Rýžový papír ponořte na 10 sekund do ledové vody, aby změkl. Položte jej na připravenou utěrku. Do středu papíru navrstvěte po celé jeho délce polovinu jednotlivých přísad: začněte koprem, ten poklaďte červenou řepou, na ni dejte salátové lístky tak, aby z každé strany papíru vyčnívaly, pak vyskládejte uzeného lososa a toho potřete sýrem. Zabalte jako velkou rolku. Zopakujte se zbývajícími přísadami. Nechte chvíli odpočinout, pak nakrájejte ostrým nožem na špalíky a podávejte ozdobené řepnými klíčky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Letní veganské závitky

Rýžové rolky s kuřetem a kokosem

Duhové rolky

Přidat komentář