Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2019/4

Jaro už je konečně tady a dubnový Apetit je plný receptů na svěží a lehká jídla, která vnesou rozmarnou jarní náladu i na váš stůl. Oslavte Velikonoce společně se známými šéfkuchaři a autory kuchařek, kteří se s námi v rubrice Jídlo mého srdce podělili o své oblíbené recepty a navrch přidali i velikonoční vzpomínky, veselé historky a tipy, co dát koledníkům a jak zpracovat vykoledovaná vejce. V oslavě svátků jara pokračujte i o víkendu lehkým menu na neděli a sladkými velikonočními recepty. Pokud si budete chtít po všech velikonočních pochoutkách dát něco nabitého vitaminy, nalistujte si strany plné čerstvého lupení. Hvězdami sezony jsou v dubnu mladé lístky špenátu, polníčku a rukoly, které můžete jíst nejen v salátech, ale i v polévce, těstovinách, jako přílohu k masu, ba dokonce i v lívancích.

Apetit, napsáno s chutí

Upoutávky z Apetitu

Oslava jara

Slavnostní oběd s noblesním předkrmem, nostalgickou knedlíčkovou polévkou, křupavým kuřátkem a svěžím citronovým koláčem zazáří na velikonočním stole stejně jako tulipány, kterými jsme tabuli ozdobili. 

Čerstvé lupení

Když se jaro ujme vlády a všechno kolem raší a pučí, roste i chuť na čerstvé svěží lístky. A kdyby vás vrtošivé aprílové počasí drželo za kamny, vyzkoušejte je upravené zatepla. 

Jídlo mého srdce

Ochutnejte nadívané telecí hrudí podle Romana Vaňka, dušenou jehněčí plec s krémovým špenátem a opečenými bramborovými škubánky od Radka Davida, králičí ragú s mandlovou nádivkou podle Tita Eliáše, fajnový vajíčkový salát Jitky Rákosníkové a boží milosti Jany Florentýny Zatloukalové. 

Sladké svátky

Den začněte meruňkovými čtverci, ke kávě podávejte mrkvovou roládu, koledníky podarujte barevnými vajíčky a mazanec letos vyměňte za kořeněné britské bochánky se zmrzlinou. 

Recepty z vydání

Dušení: Krůtí stehna na paprice

Pravidelnou školu vaření vede na stránkách Apetitu skvělý šéfkuchař Pavel Býček. Každý měsíc vás učí...

Přidat komentář