Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s hovězími dršťkami

V kuchyni a v našich končinách se pod pojmem dršťky (držky, držťky) rozumí hovězí žaludek. Povrch očištěných drštěk je lesklý, nelepivý, smetanově bílé barvy s nádechem do žluta. Jde o zajímavou a levnou surovinu pro kreativní vaření. V české kuchyni se nejčastěji setkáme s dršťkovou polévkou, zadělávanými dršťkami nebo dršťkami na paprice. Ve francouzské gastronomii jsou nedílnou součástí andouillette, možná jste se setkali s tradičním normandským receptem tripes à la mode de Caen (dršťky na caenský způsob). Při návštěvě Skotska můžete ochutnat haggis, pokrm připravený z vnitřností, ve kterém nechybí ani skopové žaludky. 

...

  
Pikošky o dršťkách:

  • Držky se konzumují po celém světě již celá staletí. Ve starověkém Římě je například používali k přípravě klobás.
  • V italské Florencii si na dršťkách pochutnáte, pokud si objednáte lampredotto – dršťkový hambuger.
  • V dávné minulosti byla tato surovina považována za levné a dostupné afrodiziakum.
  • V Turecku je populární ranní zakysaná smetanová polévka z ovčích dršťek a chilli İşkembe çorbas.
  • V Panamě se zase vaří tradiční dršťková polévka mondongada, vždy když se postaví střecha na novém domě.
  • V Salvádoru se vaří dršťková polévka pod názvem „sopa de pata“ a přidává se do ní surovina, nad kterou by se milovníkovi tradiční české hospodské dršťkové zastavil rozum – banány.
  •  

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč