Recepty s hranolkami
Hranolky jsou křupavé tenké kousky brambor, které se připravují smažením ve větším množství oleje, nebo smažením a následným dopečením v troubě, aby se snížil objem tuku. Hranolky mají křupavou vnější vrstvu. Právě díky tomu je milují velcí i malí strávníci. Pro přípravu hranolků se hodí brambory s vyšším obsahem škrobu. Hranolky lze kromě soli dochutit i různými druhy koření – například paprikou, chilli, nebo sušeným česnekem.
...
Tipy:
- Pokud nemáte fritovací hrnec, můžete hranolky smažit i na pánvi s dostatečným množstvím oleje. Dbejte však na teplotu oleje, aby hranolky nebyly příliš nasáklé tukem.
- Po smažení hranolky posypte solí a kořením hned po vyjmutí z oleje, aby se sůl lépe přilnula k hranolkům.
- Zdravější verzi brambor je možné připravovat i z dalších druhů zeleniny – například z mrkve, celeru nebo z cuket.
Celý popis