Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s hranolkami

Hranolky jsou křupavé tenké kousky brambor, které se připravují smažením ve větším množství oleje, nebo smažením a následným dopečením v troubě, aby se snížil objem tuku. Hranolky mají křupavou vnější vrstvu. Právě díky tomu je milují velcí i malí strávníci. Pro přípravu hranolků se hodí brambory s vyšším obsahem škrobu. Hranolky lze kromě soli dochutit i různými druhy koření – například paprikou, chilli, nebo sušeným česnekem. 

...


Tipy:

  • Pokud nemáte fritovací hrnec, můžete hranolky smažit i na pánvi s dostatečným množstvím oleje. Dbejte však na teplotu oleje, aby hranolky nebyly příliš nasáklé tukem.
  • Po smažení hranolky posypte solí a kořením hned po vyjmutí z oleje, aby se sůl lépe přilnula k hranolkům.
  • Zdravější verzi brambor je možné připravovat i z dalších druhů zeleniny – například z mrkve, celeru nebo z cuket. 

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč