Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Steak s omáčkou z pečeného česneku
Steak s omáčkou z pečeného česneku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Steak s omáčkou z pečeného česneku

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2842 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 2 g
Tuky 278 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V jednoduchosti je krása...

Suroviny

česnek pečený 2
palice, jen vymáčknuté stroužky
velký
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej extra panenský 250 ml
+ strouhaná kůra (bio), podle chuti
sůl mořská
pepř bílý
drcený
steaky, každý o váze asi 300 g
olivový olej
na potření
sůl mořská
pepř mletý
drcený
k podávání

Postup

1

Na omáčku prošlehejte v misce česnek, žloutek a hořčici. Pak postupně po kapkách za stálého šlehání přidejte 2 lžíce oleje, směs by měla zhoustnout. Pak za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem zbytek oleje a ušlehejte dohusta. Vmíchejte citronovou šťávu a kůru, chcete-li, a sůl a bílý pepř. Zahřejte pánev, nejlépe grilovací, na vysokou teplotu. Steaky potřete olejem a posypte solí a pepřem. Opečte je z každé strany 4–5 minut (budou krvavé až středně propečené) nebo jak je máte rádi. Podávejte s domácími hranolky a omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč