Sbírejte body za nákupy v PENNY a získejte slevu na nádobí francouzské značky Fontignac. S novou věrnostní akcí v Penny můžete získat kolekci 8 druhů značkového nádobí a příslušenství Fontignac do každé domácnosti. Nechte se inspirovat našimi recepty a vyzkoušejte, jak je pečení a vaření s PENNY a se značkovým nádobím Fontignac snadné!
Nakupujte od 31. 3. do 27. 7. 2016 v jednotlivých prodejnách Penny Market a za každých 200 Kč nákupu získejte 1 bod. Body vylepujte do políček ve sběratelské kartě a po vylepení příslušných polí a předložení karty u pokladny vám bude poskytnuta sleva.
Skořicové Crème brûlée s medem
K pečení jsme použili 2-dílnou sadu zapékacích misek Fontignac.
- Hotovo za 55 minut
- Příprava: 10 minut
- Pečení: 40–45 minut
Ingredience (na 2 porce):
- 175 ml 30% smetany
- 1 vanilkový lusk
- ½ lžičky mleté skořice
- 2 žloutky
- 3 lžíce medu
- lžíce cukru k dokončení
- drobné ovoce k podávání
Postup přípravy:
- Troubu rozehřejte na 150 °C a dejte vařit vodu do rychlovarné konvice. Vanilkový lusk rozřízněte v půli a nožem z něj vyberte semínka, která společně s luskem vhodíte do smetany. Smetanu s vanilkovým luskem a skořicí dejte na střední oheň, přiveďte téměř k bodu varu a stáhněte z plotny.
- Žloutky lehce vyšlehejte a dochuťte medem. Následně ke žloutkům za stálého míchání pomalu přilijte všechnu smetanu a vanilkový lusk vyjměte.
- Krém nalijte do zapékacích misek, které vložte do pekáčku. Pekáč zaplňte vařící vodou do ⅔ výšky zapékacích misek a dejte péct na 40–45 minut, dokud nebude krém ztuhlý.
- Upečený krém nechte vychladnout nejdříve na kuchyňské lince a následně v lednici.
- Před servírováním zasypte krystalovým cukrem a pomocí flambovací pistole z něj vytvořte karamel.
- Podávejte s drobným ovocem.
Tento a další báječné recepty naleznete na www.penny-fontignac.cz.