Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10344 kcal
Bílkoviny 187 g
Sacharidy 1024 g
Tuky 582 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

After Eight je značka anglických čokoládiček, lépe řečeno polštářků s mátovým fondánovým středem obaleným v hořké čokoládě. A tahle bábovka je jako jedna velká čokoládička. Zazáříte s ní na jakémkoli vánočním večírku, užijete si ji ale i jindy. After Eight je sladká tečka za náročným dnem a přesně taková tahle bábovka je!

Suroviny

Na čokoládové těsto
máslo 125 g
rozpuštěná + trocha na vymazání formy
kakao 75 g
holandského typu + trocha na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl ½ ČL
třtinový cukr 300 g
vejce 2 ks
káva 150 ml
silná, studená
Na náplň
např. žervé, lučina, philadephia…
škrob 2 PL
kukuřičný
Na dokončení
smetana 225 ml
ke šlehání
tmavá, nasekaná
zlatý sirup 1 PL
čokoláda mátová 6 ks
čokoládky na ozdobení
zlatý prášek na ozdobení (koupíte v cukrářských potřebách, ale můžete ho také vynechat)

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C a bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte kakaem.

2

Do mísy prosejte mouku a kakao, přidejte jedlou sodu, kypřicí prášek, sůl, cukr a promíchejte. V další míse prošlehejte vejce, máslo, zakysanou smetanu a kávu. Tekutou směs vlijte k sypké a promíchejte. Těsto rozprostřete do bábovkové formy.

3

Na náplň dejte všechny ingredience do mísy a krátce promíchejte. Pozor, ať nepřemícháte, sýr by pak mohl dělat neplechu. Směs pomocí lžíce naneste do středu těsta v bábovkové formě tak, aby byla po celém obvodu bábovky. Dejte ale pozor, ať se nedotýká formy.

4

Formu s těstem dejte do trouby a pečte 45–50 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

5

Vyjměte, nechte 15 minut chladnout ve formě, poté vyklopte na mřížku a nechte vychladnout.

6

Na dokončení dejte smetanu do malého rendlíku a přiveďte těsně pod bod varu. Čokoládu, zlatý sirup a mátový extrakt dejte do misky a zalijte horkou smetanou. Nechte chvíli stát a poté míchejte, dokud se všechna čokoláda ve smetaně nerozpustí.

7

Nechte zhruba 5 minut stát, aby poleva trochu ztuhla, a poté ji přelijte přes bábovku. Čokoládičky After Eight nalámejte na men- ší kousky, poklaďte jimi vršek bábovky a nechte vše zatuhnout. Na závěr poprašte zlatým práškem, pokud jej máte.

NĚCO NAVÍC
Recept bude skvěle fungovat i ve formě na biskupský chlebíček nebo v menší formě na toustový chleba.

Foto: Ant Duncan, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč