Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2107 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 418 g
Tuky 18 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dozlatova opečená příloha

Suroviny

lojovité, varný typ A
krupice 300 g
lze nahradit hrubou moukou
sůl
pepř
čerstvě mletý
vepřové sádlo 1 PL

Postup

1

Brambory uvařte ve slupce doměkka. Slijte, horké brambory oloupejte a nahrubo nastrouhejte nebo promačkejte šťouchadlem. Okořeňte, osolte a ještě za tepla vypracujte s krupicí do konzistence drobenky. Směs rozložte na plech a krátce, asi 5 minut, zapečte v troubě při 180 °C. Před podáváním drobce ještě opečte na vepřovém sádle na pánvi dozlatova.

NĚCO NAVÍC

Na drobce z krupice musejí být brambory horké, aby se krupice spařila. Z hrubé mouky lze zpracovat i studené brambory. Množství mouky či krupice se řídí kvalitou brambor, přisypávejte ji proto postupně. Drobce podávejte s vepřovou pečínkou. Foto je pouze ilustrační.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč