Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový salát s řapíkatým celerem

Kousky celeru dodají salátu příjemnou křupavost.

Vydání: 2013/12
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odležení
PT20M
Vaření 0:20
Salát Středoevropská

Ingredience

    • 1,5 kg neloupaných brambor (varný typ A)
    • 200 g majonézy
    • 150 g řeckého jogurtu
    • 1 lžíce plnotučné hořčice
    • 6–8 nakládaných okurek, nakrájených na kostičky + lák
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 mrkve, nastrouhané nahrubo nebo nakrájené na tenké nudličky
    • 3 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
    • 1–2 červená jablka, nakrájená na kostičky
    • 2–3 jarní cibulky, nakrájené na plátky
    • 2 vejce vařená natvrdo, nasekaná

Příprava jídla

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, ale musejí zůstat pevné; trvá to zhruba 20 minut. Částečně prochladlé je oloupejte a nakrájejte na kostky. Majonézu rozmíchejte s jogurtem, hořčicí a asi 4 lžícemi láku.

2 Na dno mísy rozprostřete čtvrtinu bram- bor, osolte a opepřete, posypte čtvrtinou zbylých připravených přísad a polijte čtvrtinou ochucené majonézové zálivky. Postup opakujte do spotřebování všech surovin.

3 Opatrně podeberte rukama a krátce promíchejte. Ochutnejte, zda není potřeba dokyselit nebo dosolit, a uložte do chladu na pár hodin rozležet.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vánoční trojboj

Šlehaný hermelín se salátem a ořechy

Kuba s dvojími houbami

Losos plněný špenátem a krevetami

Koláč se zeleninou

Vánoční trifle

Bramborový salát s kapií

Rozmáčknuté brambůrky

Luxusní kaše s pórkem

Bramborový salát s kapií

28x vejce natvrdo

Přidat komentář