Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1833 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 128 g
Tuky 117 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

salám 200 g
gothaj vcelku
sůl
nebo vegeta
pepř
majoránka (drhnutá)
rostlinný olej 2 PL
česnek 2 stroužky

Postup

1

Na oleji zpěníme 1 nasekanou cibulku, buřty nebo gothaj pokrájíme na kostky a přidáme k cibuli.

2

Chvíli opékáme, pak přidáme vegetu nebo sůl, trochu pepře a sladkou mletou papriku. Zlehka orestujeme (jenom krátce, jinak paprika zhořkne) a přisypeme 2 lžíce hladké mouky.

3

Mezitím si uvaříme kostičky okrájených brambor, které i s vodou, ve které jsme je vařili, vlijeme na cibulovo-salámový základ.

4

Zamícháme a necháme 10 minut zlehka probublávat.

5

Oloupeme česnek a prolisujeme ho do téměř hotové polévky, necháme ještě přejít varem.

6

Těsně před dokončením přidáme špetku majoránky.

7

Na talíři zdobíme na kolečka nakrájenou, případně do křupava osmaženou cibulkou a snítkou zelené petrželky. Můžeme podávat s chlebem nebo čerstvou houskou.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 
Autor: olive83

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...