Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
‚Česká čína‘ s krůtím masem
‚Česká čína‘ s krůtím masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

‚Česká čína‘ s krůtím masem

4.1/5 Počet hodnocení: 58
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1638 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 125 g
Tuky 64 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dávno předtím, než byly ulice českých měst plné asijských bister a jídelen, chodilo se na čínu do jediné (mimochodem příšerně drahé) restaurace do pražské Vodičkovy ulice. Kdo měl to štěstí a povečeřel tam, pokoušel se potom doma jídlo napodobit podle svého. Tady je náš recept na pravou ‚českou čínu‘ z krůtího masa a s rýží.

Suroviny

nakrájených na proužky
zázvor (čerstvý) 2 cm
oloupaný a nakrájený najemno
česnek 2 stroužky
oloupané a nakrájené najemno
lze nahradit 1 lžičkou chilli koření (nemusí být)
sójová omáčka 8 PL
my jsme použili Kikkoman
škrob 3 ČL
rostlinný olej
na opékání
pórek 1 ks
nakrájený na 5cm špalíky a z nich pak na podélné nudličky
červená, nakrájená na proužky
malé kyselejší, oloupané, zbavené jádřinců a nakrájené na proužky
nakrájené na proužky a spařené horkou vodou
sůl
kešú 1 hrst
podrcených, lze nahradit buráky
rýže dušená
k podávání

Postup

1

Maso promíchejte se zázvorem, česnekem, žloutkem, chilli (chcete-li pálivou verzi) a polovinou sójové omáčky.

2

Nechte 15 minut marinovat.

3

Potom promíchejte se 2 lžičkami solamylu a ve woku na dostatečném množství oleje opečte dozlatova – pokud nemáte dost velkou pánev, opékejte maso po částech, aby bylo v pánvi jen v jedné vrstvě. Opečené maso vyjměte a dejte stranou.

4

Do uvolněné pánve vlijte trochu oleje, na něj přidávejte postupně pórek, kapii, jablko a zelí, vše opečte do mírného změknutí, ale tak, aby vše zůstalo křupavé.

5

Zasypte cukrem, promíchejte a zalijte zbylou sójovou omáčkou rozmíchanou se lžičkou solamylu.

6

Podle potřeby osolte, nechte chviličku provařit, do směsi vraťte maso a podávejte s rýží, posypané podrcenými kešú či buráky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč