Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Česneková omáčka s uzeným masem
Česneková omáčka s uzeným masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Česneková omáčka s uzeným masem

4.5/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2237 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 202 g
Tuky 108 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle skvělou omáčku nás naučila vařit šéfredaktorka Lucie Králová, která má recept od své maminky. Překvapilo nás, že nám tahle pochoutka doposud unikala!

Suroviny

uzená vepřová krkovice v celku
pepř celý 6 kuliček
nové koření 2 kuličky
česnek 10 stroužků
sůl
k podávání, recept na domácí viz Recept navíc

Postup

1

Očištěné uzené maso zalijte vodou (cca 600 ml), přiveďte k varu a vařte spolu se vším kořením asi 30 minut na velmi mírném ohni. Pak si odměřte 500 ml vývaru a maso uchovejte teplé.

2

Zatímco se maso vaří, oloupejte česnek a nakrájejte ho nadrobno. V rendlíku rozehřejte máslo, vsypte česnek, osolte a nechte zesklovatět a rozvonět. Zaprašte moukou, promíchejte a za stálého míchání krátce opečte – měla by vzniknout bledá jíška. Poté postupně přilévejte vývar z uzeného masa a zašlehávejte ho metlou. Za stálého míchání vařte zhruba 15 minut.

3

Provařenou omáčku rozmixujte dohladka (jde to tyčovým mixérem přímo v rendlíku), vmíchejte smetanu a dochuťte solí a nastrouhaným muškátovým oříškem. Podávejte s nakrájeným uzeným masem, doplněné plátky knedlíků. Můžete ozdobit nakrájenou pažitkou a petrželkou.

RECEPT NAVÍC
Domácí kynuté houskové knedlíky: V míse smíchejte 500 g hrubé mouky, špetku soli, 1 vejce, 10 g rozdrobeného droždí, špetku cukru a 250 ml vlažného mléka. Nechte asi 5 minut odpočinout. Pak uhněťte měkké těsto, přidejte 1 starší rohlík, nakrájený na kostičky, a nechte na teplém místě hodinu kynout. Potom vytvarujte 2–4 šišky stejného průměru a vařte je v osolené vroucí vodě 18 minut; v polovině vaření knedlíky otočte. Vyjměte je a po celé délce propíchejte; vyjde z nich pára. Knedlíky neoschnou, když hotové šišky lehce potřete sádlem. Budou po něm krásně vonět a dobře chutnat.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč