Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Cheesecake s pekanovými ořechy

Popis receptu: 

Cheesecake je lahůdkou sám o sobě, ve spojení se slaným karamelem a pekanovými ořechy je však povýšen ještě o level výš !

Autor: Michaela Tichackova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    KORPUS : 250 g máslové sušenky

                       120 g  máslo

     

    NÁPLŇ :    600 g   krémový sýr Philadelphia

                        200 ml zakysaná smetana

                        3 ks     vajec

                        250 g   cukru moučka

                        1,5 lžičky citrónové šťávy

                        1,5 lžičky vanilkové esence

                        1 ks žloutku

     

    SLANÝ KARAMEL : 110 g cukru

                                           3 lžičky vody

                                           1 lžička vanilkové esence

                                          123 ml smetany ( nejlépe 40 % )

                                          sůl dle chuti

     + Pekanové ořechy na ozdobu

     

     

Příprava jídla

1. Troubu předehřejeme na 160, vyložíme si dortovou formu  o průměru 25 cm pečícím papírem a obalíme jí do alobalu. Připravíme si vodní lázeň, do které budeme dávat formu, tak aby voda sahala zhruba do poloviny formy.

2. Sušenky rozmixujeme a přilejeme rozpuštěné máslo. Směs vysypeme do připravené dortové formy.

3. Krémový sýr dáme do mísy robota a krátce prošleháme, dále přisypeme moučkový cukr, zakysanou smetanu, citrónovou šťávu a vanilkovou esenci a šleháme na nižší otáčky.

4. Po jednom přidáváme vejce, vždy počkáme až se vejce zašlehá do směsy, nakonec přidáme žloutek.

5.Hotovou směs nalijeme na korpus a nechame chvilku odpočinout. Formu vložíme do vodní lázně a vložíme do trouby.

6. Pečeme zhruba 40 minut dle trouby. Poté vypneme troubu a necháme hodinu odpočívat. Nakonec necháme přes noc v lednici.

7. Smetanu si ohřejeme v kastrůlku s vanilkovou esencí na nízkém plamenu. Dáme stranou. Do dalšího kastrůlku si nasypte cukr a vodu a na vysokém plamenu přiveďte k varu. Necháme vařit, dokud nebudeme mít hezkou barvu karamelu. Pozor, nepřipálit, aby nezhořkl!! Do karamelu přilévejte ohřátou smetanu a rychle míchejte metlou. Nakonec přidáme sůl.

Přidat komentář