Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chřest s tuňákovou omáčkou (à la vitello tonnato)

Tuňáková omáčka je skvělá i k nokům a těstovinám!

Vydání: 2018/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Vaření 0:05
Zelenina

Ingredience

    • 2 svazky zeleného chřestu
    • hrst kaparů v soli, opláchnutých
    • 1–2 vejce vařená natvrdo, nakrájená na kostičky
    • sůl a čerstvě mletý barevný pepř

    NA OMÁČKU

    • malá (cca 80g) konzerva tuňáka, scezená
    • 3 sardelové řezy
    • 1/2 lžíce drobných kaparů v soli, opláchnutých a okapaných
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 60 ml panenského olivového oleje + další na pokapání
    • 150 g kvalitní majonézy

Příprava jídla

1 Na omáčku rozmixujte tuňáka, sardelové řezy, 1/2 lžíce kaparů, citronovou šťávu a 60ml olivového oleje dohladka. Přidejte majonézu a promíchejte.

2 Chřest zbavte dřevnatých konců, oloupejte spodní třetinu výhonků a uvařte ho v páře doměkka (2–5 minut podle tloušťky výhonků). Podávejte vyskládaný na servírovacím talíři či ploché míse, přelitý omáčkou a posypaný kapary a nakrájeným vejcem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře se zeleninou z jednoho hrnce

Ricottové gnocchi s hráškem

Steakový salát

Pečená kuřecí prsa se šalvějovým máslem & salát s pomerančovou zálivkou

Krémové těstoviny primavera

Přidat komentář