Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
AD
Chřestový krém
ZDROJ: Podravka
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1422 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 76 g
Tuky 109 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemnou krémovou polévku s chřestem a šunkou si oblíbí každý. Pozor na kvalitu chřestu – vybírejte pouze ten čerstvý. 

Měření

Podravka Natur přináší do vašich pokrmů nejlepší chuť přírody, a to v podobě kombinace devíti druhů zeleniny. Paprika, mrkev a rajčata dodávají Podravce Natur veselou notu hravých chutí. Výraznější a hlubčí chuť má na svědomí cibule a pórek. Chuť ještě prohlubuje celer a světlý pastinák, který pokrm naplní vitamíny a specifickou chutí. Brambory svou chutí přirozeně patří do tradiční kuchyně.

  • V Podravce Natur najdete jen přirozené suroviny a obejde se bez „éček“.
  • 150g balení obsahuje 480 g původně čerstvé zeleniny, kurkumu, libeček a mořskou sůl.
Skryt pre seznam

Suroviny

voda 800 ml
Podravka Natur
sůl
pepř
pažitka
na ozdobení

Postup

1

Z chřestu odkrájejte tvrdé konce stonků , pak každý stonek loloupejte, hlavičky (i s přilehlými 2–3 centimetry stonku) odkrojte a dejte na stranu do misky. 

2

V hrnci rozpusťte 2 lžíce másla, šalotku nasekejte na kostičky a dejte ji na pár minut zesklovatět na máslo. Mezitím si nakrájejte stonky chřestu na větší kousky. Přidejte je k šalotce, společně ještě minutku opékejte na másle a pak zalijte vodou, přidejte přísadu do jídla Podravka Natur a zakryjte pokličkou. Povařte asi 10 minut, až bude chřest měkký. Pak polévku rozmixujte a vmíchejte do ní smetanu. 

3

Podle potřeby dochuťte solí a pepřem, pozvolna znovu přiveďte k varu a jen minutku povařte. 

4

Mezitím si na pánvi rozpusťte poslední lžíci másla, přidejte šunku pokrájenou na kostičky, přidejte hlavičky chřestu a společně chvilku opékejte, až začne obojí hezky vonět a zlátnout. 

5

Krém rozdělte na talíře, doprostřed každé porce nasypte opečenou šunku s hlavičkami chřestu a ozdobte kerblíkem nebo pažitkou 

 

Související články

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč