Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citronový krém

Je výborný na dorty, palačinky i jako náplň do košíčků. Pod názvem lemon curd ho koupíte v obchodech s britskými specialitami, ale podle našeho receptu ho s přehledem zvládnete udělat i doma.

Vydání: 2015/8
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 skleničku
Doba přípravy: Do 10 minut
PT8M
Vaření 0:08
Zavařenina

Ingredience

    • 100g másla, nakrájeného
    • 330g krupicového cukru
    • 1 velký biocitron, jemně nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
    • 2 vejce + 1 žloutek, prošlehané 

Příprava jídla

1 Do ohnivzdorné mísy dejte máslo, krupicový cukr a nastrouhanou kůru i šťávu z biocitronu. Mísu vložte na hrnec s vroucí vodou, aby se nedotýkala hladiny, a míchejte, až se rozpustí cukr. Sejměte z hrnce, přidejte 2 prošlehaná vejce a 1 žloutek, vraťte nad vroucí vodu a míchejte do zhoustnutí asi 8 minut.

2 Potom odstavte a nechte 5 minut chladnout. Pokud krém ihned nepoužijete, naplňte jím uzavíratelné sklenice a skladujte ho v chladničce.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Melounový salát s mátou & fetou

Mátová omáčka s citronovou šťávou

Mátový chlebíček s borůvkami

Křupavé placky & pesto z máty

Tabbouleh s mátovým labne

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Podle receptu mi krem vubec neztuhl, protoze kdyz se ve vodni lazni rozpustil cukr, rozpustilo se samozrejme i maslo :( Pomohlo az nechat vse zase vychladit a pak slehat a slehat a slehat za studena...

Přidat komentář