Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládová pěna s lískovými oříšky
Čokoládová pěna s lískovými oříšky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládová pěna s lískovými oříšky

3.7/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Na 6–8 menších skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2613 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 145 g
Tuky 214 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tímto luxusním čokoládovým dezertem ohromíte všechny koledníky!

Suroviny

NA ČOKOLÁDOVOU PĚNU
lískové oříšky 40 g
kvalitní
mléko 100 ml
33–40%
NA LÍSKOOŘÍŠKOVOU GANACHE
tmavá čokoláda 50 g
s obsahem kakaa 70%
lískooříšková pomazánka s kakaem 20 g
např. nutella
NA OZDOBENÍ
jedlé květy
my jsme použili macešky

Postup

1

Lískové oříšky pražte v troubě rozpálené na 200°C zhruba 5 minut. Poté je přesypte do čisté utěrky a promněte, abyste je zbavili slupek. Nechte úplně vychladnout a nasekejte najemno.

2

Nejdřív připravte pěnu. Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní a odložte stranou. Mléko přiveďte k varu a za stálého míchání ho tenkým pramínkem vlijte k rozpuštěné čokoládě. Pokračujte v míchání, dokud se směs nespojí a nebude krásně lesklá. Smetanu vyšlehejte dotuha a trochu jí opatrně zapracujte do čokoládové směsi. Potom vmíchejte sekané oříšky. Nakonec zapracujte zbytek šlehačky. Pěnu rozdělte do skleniček a uložte na noc (nebo alespoň na 4 hodiny) do lednice.

3

Udělejte ganache. Čokoládu a nutellu společně rozpusťte nad vodní parou, dobře promíchejte a od- ložte stranou. Smetanu přiveďte k varu a za stálého míchání ji tenkým pramínkem vlijte k rozpuštěné směsi čokolády a nutelly. Pokračujte v míchání, dokud se ganache nespojí a nebude krásně lesklá. Rozdělte do jednotlivých skleniček a opět uložte alespoň na 1 hodinu do lednice. Podávejte vychlazené a před podáváním ozdobte jedlými květy.

NĚCO NAVÍC
Pěnu můžete stejným způsobem připravit i z tmavé čokolády, pokud máte raději méně sladké dezerty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč