Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládovo-karamelový trifle s kaštanovým pyré
Čokoládovo-karamelový trifle s kaštanovým pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládovo-karamelový trifle s kaštanovým pyré

3.7/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné Na 20 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9718 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 777 g
Tuky 657 g
Vláknina 95 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalé půlnoční překvapení. Až tenhle trifle neboli maxipohár postavíte na stůl, čas se chvíli zastaví... Každý bude bez dechu tiše obdivovat efektně se střídající vrstvy brownies, pařížského krému, kaštanového pyré a karamelového krému a ozdobu v podobě karamelového popcornu, sněhových pusinek a karamelové omáčky. 

Suroviny

Na brownies
tmavá čokoláda 180 g
70%, nalámaná
vejce 3 ks
sůl ¾ ČL
Na pařížský krém
tmavá čokoláda 100 g
60%, nalámaná
Na karamelový krém
podle chuti
Na dokončení
celkem 1 kg slazeného kaštanového pyré – nabízí ho např. CountryLife, kitchenetteshop.cz nebo lahnashop.cz
čokoládový likér
či likér s příchutí slaného karamelu
sněhové pusinky
nalámané
popcorn
karamelový

Postup

1

Připravte brownies. Nad vodní parou zahřívejte v misce čokoládu s máslem a míchejte, až se spojí. Odložte stranou. V druhé misce šlehejte vejce s cukrem a solí, až směs ztrojnásobí objem. Opatrně po částech vmíchejte čokoládu a mouku. Vlijte do pekáčku o rozměrech 20 x 15 cm vyloženého pečicím papírem a pečte při 180°C asi 25 minut. Povrch by měl být pevný, střed vláčný. Nechte zcela vychladnout.

2

Připravte pařížský krém. Smetanu s cukrem a kakaem přiveďte k varu a míchejte, až se cukr rozpustí. Horkou smetanou zalijte nalámanou čokoládu a rozmíchejte dohladka. Nechte zcela vychladnout, uložte do lednice a před použitím vyšlehejte.

3

Připravte karamelový krém. Cukr vsypte do pánve s těžkým dnem a zvolna zahřívejte, až se rozpustí a zkaramelizuje. Když získá jantarovou barvu, zalijte ho vroucí smetanou a míchejte, až se karamel ve smetaně rozpustí. Nechte vychladnout a uložte na chvíli do lednice. Vyšlehejte společně s mascarpone a crème fraîche a doslaďte podle chuti.

4

Než začnete sestavovat trifle, rozdrobte či rozkrájejte brownies, kaštanové pyré prošlehejte. Na dno servírovací mísy dejte třetinu brownies a pokapejte likérem. Polijte karamelovou omáčkou, poté naneste polovinu karamelového krému, polovinu kaštanového pyré a nakonec polovinu pařížského krému. Zopakujte ještě jednou. Trifle zakončete vrstvou brownies. I tu pokapejte likérem a karamelem. Před podáváním ozdobte pusinkami a karamelovým popcornem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč