Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Opilý čokoládový trifle

Tenhle opojný trifle není pro děti, ani pro řidiče, alkoholem jsme v něm totiž opravdu nešetřili. 

Vydání: 2015/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 - 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Pohár

Ingredience

    • 1 plátek želatiny 
    • 150 g tmavé čokolády
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 120 ml kávového likéru (např. Coffee Cream od Berentzen)
    • 2 a 1/2 lžíce škrobu
    • 80 g krupicového cukru
    • špetka soli
    • 430 ml mléka
    • 150 ml likéru Baileys
    • 1-2 lžičky vanilkového extraktu
    • 150 g mandlí, celých a loupaných 
    • 1 a 1/2 hrnku rozdrobených brownies či čokoládových muffinů

Příprava jídla

1 Namočte želatinu do studené vody. Čokoládu rozlámejte na kousky a dejte do žáruvzdorné mísy. Smetanu zahřejte pod bod varu. Želatinu vymačkejte a vmíchejte ke smetaně. Tuto směs vlijte k čokoládě a míchejte, dokud se nerozpustí. Přilijte kávový likér (podle chuti můžete dosladit cukrem) a dejte chladit. 

2 V hrnci rozmíchejte škrob, cukr, špetku soli a mléko, postavte na střední plamen a za stálého míchání pomalu zahřívejte, dokud pudink nezkoustne. Nakonec vmíchejte baileys a vanilkový extrakt. Nechte zchladnout, zakryjte potravinářskou fólií (tu přitiskněte na hladinu pudinku) a dejte chladit. 

3 Mandle rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a dejte je pražit do trouby vyhřáté na 160°C. Když jsou zlatavé, vyjměte je, nechte vychladnout a nasekejte (pár jich nechte v celku na ozdobu). Promíchejte s čokoládovým brownies.

4 Vychladlou čokoládovou směs ušlehejte na nadýchaný krém. Čokoládový krém i pudink dejte do dvou cukrářských sáčků a střídavě se směsí brownies a mandlí je vrstvěte do sklenic. Nakonec poháry ozdobte celými mandlemi. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Višnový trifle s piškotovými šneky

Vánoční trifle

Čokoládové muffiny

Trifle s profiterolkami a opilým ovocem

8x nebeský trifle

Opilé dezerty

Přidat komentář