Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cuketová bábovka s banány a skořicí (veganská)

Cuketová bábovka s banány a skořicí (veganská)

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5312 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 611 g
Tuky 252 g
Vláknina 138 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na suchou směs
mouka špaldová hladká 200 g
sůl špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
bez fosfátů
Na mokrou směs
cuketa 350 g
bez semen, oloupaná
třtinový cukr 250 g
tofu 1
bílé, natural
menší
olej 250 ml

Postup

1

Mouku prosejeme do větší mísy a smícháme s dalšími ingrediencemi na suchou směs.

2

Do druhé (menší) mísy nastrouháme cuketu na jemno, přidáme cukr, olej a rozmixovaný banán s tofu a dobře promícháme.

3

Nalijeme do suché směsi a smícháme. Můžeme přidat nasekané ořechy nebo sušené ovoce - já mám ráda trochu vlašských ořechů a sušené brusinky (můžou být ale v podstatě jakékoliv ořechy či sušené ovoce, jako např. nakrájené švestky, meruňky, rozinky apod.).

4

Nalijeme do vymazané a vysypané formy (bůh žehnej silikonovým formám) a pečeme zhruba hodinu v troubě vyhřáté na 170°C. Než ji vyndáme z trouby, pomocí špejle se přesvědčíme, že je bábovka opravdu propečená.

5

Necháme chvilku vychladnout a vyklopíme z formy. P.S.: Nezapomeňte si vypnout troubu!

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 
Autor: malicka

Apetit magazín