Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dip z bílých fazolí, česneku a pinií
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2096 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 247 g
Tuky 82 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro luštěninové pomazánky a dipy máme slabost. Ten z bílých fazolí a česneku je dokonale krémový. Pinie dodávají dipu texturu a element křupavosti. Dip můžete připravit až dva dny dopředu a uchovat jej v lednici. Před podáváním nechte dojít pokojové teploty.

Suroviny

česnek 1 stroužek
oloupaný
řepkový olej 60 ml
piniové oříšky 35 g
1 konzerva máslových bílých fazol
sůl 1 ČL
pepř ¼ ČL
čerstvě mletý

Postup

1

Do menší misky nastrouhejte česnek. Na misku položte sítko. V rendlíku rozehřejte olej a zvolna v něm opékejte piniové oříšky dozlatova (pozor na spálení). Pak ihned přelijte přes sítko do misky k česneku. Pinie ze sítka vyklopte na papírovou utěrku a osušte od oleje. Z konzervy fazolí odeberte a uchovejte pár lžic nálevu, pak fazole slijte a nechte okapat.

2

Fazole rozmixujte, ideálním nástrojem je food processor, ale jde to i tyčovým mixérem. Přidejte sůl a pepř. Přilijte 1–2 lžíce nálevu z fazolí a mixujte dohladka, podle potřeby můžete ještě trochu zředit, nezapomeňte však, že do dipu přijde ještě olej.

3

Jakmile je dip hladký, ponechte přístroj v chodu a přilévejte olej, dip by měl mírně zhoustnout a zkrémovatět. Nakonec přidejte pinie (část si ponechte na ozdobu) a několika pulzy rozmixujte, aby v dipu zůstaly znatelné kousky oříšků. Podávejte ozdobené zbylými piniemi.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč