Inspirovali jsme se tradiční štýrskou pomazánkou a vznikl chutný, lehký a zdravý dip z tvarohu a dýňového oleje. Už stačí jen nakrájet zeleninu na špalíky.
Suroviny
Postup
Dýňová semínka opražte na pánvi nasucho a nechte je vychladnout.
Pomazánkové máslo utřete s tvarohem, solí, pepřem, citronovou šťávou a 3 lžícemi dýňového oleje.
Nať z jarní cibulky nasekejte najemno a společně s většinou dýňových semínek (část si ponechte nahoru na ozdobu) několika pulzy rozmixujte nahrubo. Pak vmíchejte do tvarohové směsi, až se vše spojí. Ochutnejte a podle potřeby dosolte, opepřete či okyselte. Podávejte posypané zbylými semínky.
NĚCO NAVÍC
Dýňový olej má tendenci rychle žluknout, takže pokud jej máte delší dobu doma, zkontrolujte před použitím barvu i vůni. Dobrý olej má nazelenalou barvu a příjemné aroma. Doporučujeme pořídit co nejmenší balení, načatý olej skladovat v chladu a rychle zpracovat.