Zebří dort zvládnete připravit cobydup. Je nejen efektní, ale navíc i neuvěřitelně šťavnatý a dobrý. Díky neobvyklému vzoru bude absolutním hitem dětských narozeninových oslav a párty!
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o průměru 26 cm vymažte máslem. Na těsto vyšlehejte vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a solí do světlé nadýchané pěny. Zašlehejte 100 ml mléka a olej.
Smíchejte mouku s práškem do pečiva, vmíchejte do vaječného základu spolu s citronovou kůrou a vše 2 minuty šlehejte do nadýchané hmoty. Polovinu těsta nalijte do jiné mísy a vmíchejte kakao a zbývající mléko.
Vždy střídavě klaďte cca 2 polévkové lžíce světlého a pak tmavého těsta doprostřed dna formy. Těsto začne bude postupně vytlačováno směrem ven a vznikne efektní zebrovaný vzor.
Pečte v předehřáté troubě asi 40 minut a nechte vychladnout na mřížce. Vyjměte dort z formy. Smíchejte moučkový cukr s citronovou šťávou, potřete polevou koláč a podle potřeby ozdobte cukrovými perličkami.
Recept i fotografie převzaty z Einfach kochen.